Vi vill skapa kommunikation som berör.

Många pratar om den stora idén. Men vi vill börja med att prata om konceptet; ledstången som håller ihop kommunikationen. Oavsett om det handlar om en annonskampanj, webb eller ett tillslag på stan. Ett starkt koncept gör också att ditt varumärke kan tala med sina konsumenter över lång tid och bara bli tydligare för varje gång. Du slipper helt enkelt att uppfinna hjulet inför varje ny kampanj eller insats.

Insiktsbaserad kommunikation.

Bra reklam är reklam som hjälper till att skapa sälj på kort eller lång sikt. Det kan låta banalt och självklart. Absolut, men se dig omkring. Hur ofta ser du kommunikation som verkligen gör sitt jobb? Som bygger på vilka drivkrafter och motiv som utlöser en handling eller ett köp. Vi kallar det insiktsbaserad kommunikation, där insikten om kunden är utgångspunkten för långsiktiga koncept med nyskapande och oväntad reklam.

Strategi och artisteri i balans.

Vår övertygelse är att balans är en förutsättning för att kunna skapa riktigt bra kommunikation. Balans mellan allvar och glädje. Mellan sälj och image. Mellan jobb och fritid. Mellan kvinnligt och manligt. Mellan erfarenhet och galenskap. Men mest av allt tror vi att det måste finnas balans mellan STrategi och ARTisteri. Därav vårt namn START Communication.

Vad säger våra kunder?

Ibland är det skönt att låta någon annan sköta snacket. Därför refererar vi gärna till våra kunder, som två år i rad har gett oss så fina omdömen att vi blivit utsedda till en av Sveriges bästa reklambyråer.

Årets byrå” arrangeras av Dagens Industri och Regi. Tävlingen baseras på kundundersökningar och tar hänsyn till bland annat kreativitet, affärsnytta, strategisk kompetens och proaktivitet. I klassen mellanstora byråer (10-25 mkr i byråintäkt) slutade vi på tionde plats år 2008 och på en sjätteplats år 2009.

Kundens bästa byrå” är en kombinerad tävling och nöjdkund-undersökning i ett. I tävlingen, som arrangeras av branschtidningen Resumé, besvarar deltagande byråers kunder en mängd frågor om sin egen byrå. I klassen Reklamsuperettan hamnade vi på en hedrande fjärdeplats år 2010.

Här är några uttalanden från våra kunder i ovan nämnda undersökningar:

”Det finns ett brinnande engagemang på byrån.”

”De har ett affärstänk som hjälper oss att växa i vår affär.”

”Strategisk kompetens.”

”Kreativitet och nytänkande.”

”De lyssnar och förstår vår situation.”

”De försöker alltid se saker ur ett kundperspektiv.”

 

Vår mission.

På Start har vi en tydlig mission: Vi ska få människor att växa och företag att blomstra. Det innebär, lite kortfattat, att vi hjälper såväl medarbetare som uppdragsgivare att växa i sina roller, både yrkesmässigt och privat. Först då tror vi att man har förutsättningarna att skapa kommunikation som skapar resultat och hjälper företag att nå sin fulla potential.

Våra vänner.

More Ventures. Tanken bakom More Ventures Group är att erbjuda dig som kund de flesta discipliner som du kan behöva inom kommunikation, sälj och media. Men, och här kommer det fina i kråksången, med full frihet och flexibilitet att välja precis de kompetenser du behöver och sätta ihop den bästa laguppställningen för uppgiften.

Du kan också vända på tanken. Hur lyckas vi få dessa spetskompetenser och drivna yrkesmänniskor att se fördelarna att ingå i ett större sammanhang? Jo, är du entreprenör och vill behålla det lilla bolagets dynamik, men ändå få tillgång till det stora bolagets kapacitet och finansiella styrka. Ser du värdet i att få stöd och coachning för tillväxt och har insikten att mindre avstånd till större kompetens faktiskt resulterar i bättre jobb och bättre resultat. Då är du välkommen till More Ventures Group!

Start ingår i företagsgruppen More Ventures tillsammans med följande företag:

Revolve. Concept management. Revolve förverkligar och genomför marknadsföringskoncept, sponsring evenemang och andra möten. Med lång erfarenhet av uppdrag med företag och organisationer erbjuder vi en unik kunskap om events och road shows som genomförs internationellt. Vi hjälper dig att utveckla, genomföra och kvalitetssäkra evenemang i världen.

Rubrik. Content marketing och redaktionell kommunikation. Rubrik erbjuder strategi och produktion av engagerande innehåll i alla icke-köpta kanaler, exempelvis webb, bloggar, kund- och interntidningar, film, webb-tv, sociala medier etc. Innehåll som har ett äkta värde för mottagarna bidrar till ökad försäljning, ett starkare varumärke och en fördjupad relation med kunder och medarbetare.

More PR Förtjänad uppmärksamhet. Vi är en PR-byrå i Göteborg med målet att alltid skapa innehåll som förtjänar uppmärksamhet – oavsett kanal och plattform. Vi tror att förtjänad uppmärksamhet är viktigare i takt med att människor, företag och organisationer blir mer uppkopplade och ihopkopplade.

Great Consulting. Utveckling av affärsverksamhet och försäljning. Genomför allt från att ta fram strategier till att driva förändringsarbetet.

More Space. Sport-Media-Event. More SPACE är ett säljbolag som hjälper företag och organisationer att öka sina intäkter via lönsamma partnerskap inom sport, media och event.

Nute. Kommunikation genom interaktiv och rörlig media. Nute Digital är multidisciplinär kreativ studio baserad i hjärtat av industriella Sverige, Göteborg. Vi är visuella kommunikatörer, problemlösare, arkitekter informations-och må-bra-knarkare. Utrustade för att hantera allt från webbdesign och utveckling, applikationsutveckling, digital branding, filminspelning och redigering, till rörlig grafik.

True Stories. Storytelling skapar lojalitet. True Stories är specialister på att forma lojalitetsskapande koncept för företag som har familjer med barn som målgrupp. Med storytelling som grund skapar vi koncept som utgår från barnens perspektiv och kopplas till våra kunders verksamhet. Syftet är att skapa berikande, lönsamma och långsiktiga relationer mellan barnfamiljer och företag.

Understandit. Webb som alla förstår. Understandit är en entreprenörsdriven och snabbväxande digital byrå för webb och mobila lösningar. Vårt erbjudande bygger på en kombination av beteendevetenskap, teknik och design för att producera webb som alla förstår.

STARK Corporate Communication. We will move your audience. STARK hjälper sina kunder att nå strategiska mål genom upplevelsemediernas förmåga att underhålla, påverka och aktivera. Med vårt arv från film och event skapar vi berättelser som kommunicerar med både hjärta och hjärna, som utmanar och bryter mönster. Från det lilla affärsmötet till de globala digitala kampanjerna.

Korta fakta.

Miljödiplomerade av Göteborgs stad.

Medlem i Sveriges Kommunikationsbyrå (Komm).

Riskklass 5: Högsta kreditvärdighet. (UC).

Startår: 1999.

Antal anställda: 26.

Vill du veta mer om hur vi jobbar? Kontakta vår byråledare Håkan Rosenlind på 031-755 88 00 eller hakan.rosenlind@startcommunication.com

Söker du jobb? Skicka cv och arbetsprover till jobb@startcommunication.com