Ostbågsvalet 2014

I en kampanj för Estrella ville vi påminna konsumenterna om att det finns ett alternativ till konkurrenternas ostbågar. Och så här i valtider passade vi på att skapa Sveriges godaste parti. Med ett eget valmanifest spred vi självklara budskap i butik men också på våra gator och torg. Valet har aldrig varit enklare. Byt till Sveriges godaste ostbågar!

 

 

8753b7da0405a86883630af5a60e43ef

c652509bbd3697607e1c9305819cc5d0

f500a9ed4b20276e952086627dadd290

427a8ad7770648a3f6dd092cddef9d3c

Tre lifehack som förenklar
livet för chipsälskare


Med inspiration från multikonstnären och lifehack-gurun MacGyver gjorde vi under våren tre korta filmer för Estrella. Vi visar t.ex. vad man gör om en skål saknas, utför det berömde Estrellarycket eller hur man viker ihop sin påse om det förmodan är chips kvar i den. Filmerna gick som trueview på Youtube under våren och spred sig snabbt på våra sociala nätverk. För vem älskar inte ett bra lifehack?

 

Arbetsgrupp på Start: Art Director: Marc Zacharoff Copywriter: Rasmus Andersson Produktionsledare: Lolo Björnhamn Projektledare: Claes Broström Produktionsbolag: Bobby Film

En dansande affisch

 

I årets affisch för Hammarkullekarnevalen tog Start Communication hjälp av karnevaltåget.
Med färg på fötterna dansade de fram årets affisch och satte färg på betongen.

Hammarkullekarnevalen är Sveriges största karneval och går av stapeln varje år i Göteborg, sista helgen i maj sedan 1974. För sjätte året i rad fick Start Communication uppdraget att ta fram årets affisch tillsammans med inbjudningskort till lokala politiker och Göteborgsprofiler.

Istället för att utforma den själva valde vi att ta hjälp av karnevaltåget, som med färg på fötterna fick dansa över tomma ark. Tio utvalda affischer täcktes av på Röhsska museet där en av affischerna sedan röstades fram via en kampanjsite till årets affisch.

Kampanjen har bland annat uppmärksammats i creativity online.

 

Arbetsgrupp på Start: Art Director: Mariette Jävert & Viktor Ekelund, Copywriter: Rasmus Andersson, Produktionsledare: Lolo Björnham, Produktionsbolag: Raccoon One

En väl bevarad hemlighet

 

Visste du att 1 av 8 män drabbas av urinläckage någon gång i livet? Det visste inte vi heller, förrän vi började arbeta med TENA Men. Det här är ett relativt okänt problem, och många som drabbas vet inte att det finns smarta produkter som skulle kunna underlätta deras vardag enormt.

Som ett första steg på väg till ökad kännedom har vi tagit fram en informationsfilm och ett presskit som nu översätts och används av de olika marknaderna. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med TENA Men!

 

Ett bra nyhetsbrev – försäljning och inspiration på samma gång.

När man säger ordet ”nyhetsbrev” tänker nog många på något irriterande i inkorgen som alltid raderas utan att öppnas. Det är synd. För gör man på rätt sätt kan nyhetsbrevet både öka företagets resultat och ge mervärde och inspiration till mottagaren. 
Start_web_SCR2
På uppdrag av Camping.se.
Det var målet när vi började arbetet med ett nytt nyhetsbrev för Camping.se, Sveriges största bokningssite för campingplatser och stugboende. En av de stora utmaningarna var att få annonser, inspiration och redaktionellt material att fungera ihop, och för att veta om vi lyckats behövde vi sätta upp tydliga mål och mätpunkter.

Koncept: Upptäck Sverige.
Första steget blev att ta fram ett koncept- och avsändarnamn som inte innehåller ordet ”nyhetsbrev”, för att sedan skapa en innehållsstruktur som gör det enkelt för Camping.se att själva fylla brevet med relevant innehåll. Upptäck Sverige sammanfattar vad Camping.se vill få sina läsare att göra. Varje nummer fick ett tema som fylldes med relevanta tips, erbjudanden och reportage. Men ett nyhetsbrev är inte bara en informationskanal utan också en kommunikationskanal, därför skapade vi en frågemodul genom vilken Camping.se kan ta reda på vad läsarna tycker, och utveckla breven vidare.

Start_web_SCR

5 tips på hur du ökar effekten av ditt nyhetsbrev

1_11. Segmentera dina mottagare.
Bättre med 100 personer som läser än 1000 som inte gör det. Se till att din mottagarlista är uppdaterad och försök hela tiden sprida nyhetsbrevet där du kan.

22. Dela med dig av kunskap och hemligheter.
Visa att du förstår mottagaren genom att bjuda på något som kan vara av värde för dem, då kommer de garanterat fortsätta läsa dina nyhetsbrev. Det är content marketing när den är som bäst.

33. Få mottagaren att agera.
Ställ dig frågan vad som är syftet med ditt nyhetsbrev och ge varje utskick en tydlig call to action. Då får du bättre effekt oavsett om du vill driva sälj, genomföra en kundundersökning eller kommunicera med dina kunder.

44. Strukturera och automatisera flödet.
Om någon anmäler sig till ditt nyhetsbrev, vill sluta prenumerera eller klickar sig vidare från brevet bör du ha automatiserade utskick som följer upp deras agerande. På så vis vårdar du relationen med dina läsare.

55. Följ upp resultaten.
Ett nyhetsbrev är aldrig perfekt, det förändras hela tiden på mottagarens villkor. Genom att analysera statistiken får du svaret på hur dina läsare tänker och agerar. Använd informationen till att utveckla nyhetsbrevet vidare.

 

Vill du veta hur ett nyhetsbrev kan öka ditt resultat, eller behöver du tips på hur ditt befintliga kan utvecklas? Hör av dig till vår projektledare Jimmy Sandberg på 0760 48 81 82 så berättar han mer. 

Zombie Potatoes Expansion.

 

2013 lanserade vi Zombie Potatoes för Estrella tillsammans med spelutvecklarna på Hello There.

Efter succén med över 40.000 nedladdningar är vi nu tillbaka med Zombie Potatoes Expansion. Det är snabbare, roligare och dessutom lite svårare. Nya vapen, banor, fiender och specialskriven dramatisk musik är bara några av tilläggen.

Spelet handlar som vanligt att som sista ”goda” potatis besegra dom onda zombiepotatisarna med snabbhet och skills.

- Gamers är en stor målgrupp för Estrella och då handlar det om att göra rolig och intressant content som passar målgruppen, säger kreatören bakom spelet Marc Zacharoff.

iphone_FBSamtidigt som Estrella släpper tre nya VM-smaker i butik stärker vi upp på den digitala fronten med ett tillägg i spelet, där man har chans att vinna en dag med det svenska fotbollslandslaget. Möt dom onda potatisarna i en fotbollsmatch mot ett mål. Gör du minst fem mål är du med och tävlar. Du kan gå in och läsa mer om kampanjen här.

iphone_plane

Spelet är utvecklat för iOS och Android och finns tillgänglig i Norden på Google Play och i App Store släpps den snart globalt.

Hammarkullekarnevalen 2014,
”The Dancing Poster”.

Vi är som vanligt lika stolta över att få jobba med Hammarkullekarnevalen för sjätte året i rad. Här är årets affisch(er) inför karnevalen. I år har vi valt att göra den på ett lite speciellt sett där vi vill att du ska vara med och rösta fram en vinnare. Vi tog hjälp av karnevalens tåg för att sätta färg på affischerna som var tryckta med betongbakgrund. Med barfotafötter flög dem över golvet och formgav affischerna.

www.karneval14.se kan ni se alla affischer, glöm inte rösta på din favorit.

När hörapparaten inte räcker till.

ComfortAudio_HorMindre_2

”Hör mindre. Upplev mer.” är vårt koncept för att kommunicera fördelen med Comfort Audios hörselhjälpmedel Digisystem. Ett problem för många med hörselnedsättning är nämligen att deras hörapparater tar upp och förstärker alla ljud. Även störande bakgrundsljud. Comfort Audios produkter kompletterar hörapparaterna och hjälper personer med nedsatt hörsel att höra bara den de lyssnar på. Inget annat.

ComfortAudio_HorMindre_1

Kakelgruppen_ID_4

Konceptet gestaltas i printannonser och med en ljuddemo online, så att man kan provlyssna på skillnaden. Bilderna är fotograferade av den utomordentligt duktige Kim Svensson.

En utsida som gör insidan rättvisa.

Om man arbetar med globala mässor, världslanseringar och stora företagsevent är det viktigt med ett visuellt uttryck som speglar verksamhetens tyngd. Efter ett grundligt varumärkesarbete för Revolve fick vi uppdraget att ta fram deras nya grafisk profil, webbdesign, logotyp och presentationsmaterial. Vår tanke var att allt från färger till typsnitt ska kännas seriöst, och tillsammans bilda en helhet som ögat fastnar på.

Så här blev resultatet:

case_revolve_small72dpi

Revolve är ett av våra systerbolag och arbetar med kunder som Volvo, Ericsson och Electrolux.

Nytt år, ny kund!

dekra_webb

Det gäller ju att få en bra start på 2014 och det får vi genom att säga välkommen till vår nya kund, DEKRA Industrial AB. Ett kompetensföretag som arbetar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. DEKRA finns på 32 orter i Sverige och är Europas ledande företag inom teknisk kontroll med 29 000 medarbetare i 50 länder.

– Vi behöver en engagerad samarbetspartner som Start, någon som kan ta ett helhetsgrepp om vår kommunikation och skapa resultat oavsett mediakanal. Marknaden är inne i en spännande fas och det kommer bli allt viktigare att hålla ihop kommunikationen utifrån det löfte vi vill leverera. Både internt och extern. Starts erfarenhet och erbjudande passar oss därför väldigt bra, säger Andreas Kitzing, Marknadschef på DEKRA.

DEKRA är ett internationellt miljardföretag som grundades 1925 i Berlin, och det känns spännande att nu få arbeta med den svenska delen av DEKRA som är inne i en expansiv fas. Vårt första uppdrag blir att se över deras webb, hur vi kan förtydliga erbjudandet samt göra den mer attraktiv för besökaren i syfte att öka försäljningen.

Håll utkik efter resultatet!