Hammarkullekarnevalen är Sveriges största karneval och en årlig tradition sedan 1974. Detta färgsprakande arrangemang bjuder på mat, dans och influenser från världens alla hörn.

Äntligen karneval!

Maj månad innebär karnevalstider för oss i Göteborg och inte minst för oss på Start. Sedan elva år tillbaka har vi arbetat med att marknadsföra Hammarkullekarnevalen och så även i år.

1 maj var det dags för den traditionsenliga affischavtäckningen på Röhsska Museet. Efter anförande av schlagerprofilen och förortssonen Martin Rolinsky kunde kreatörerna Oskar och Mimmi presentera tankarna bakom årets färgsprakande affisch. På plats fanns bland annat journalister, kulturprofiler, dansare och musiker. Avtäckningen brukar väcka stor uppmärksamhet i kulturkretsar och i år rapporterade bland andra GP och Cap&Design om evenemanget.

För att locka karnevalssugna göteborgare till Hammarkullen har vi även tagit fram utomhustavlor där ett antal fåglar blivit av med fjädrarna inför de färgsprakande karnevalstågen.

Copy: 24-26 maj samlas miljontals fjädrar, tusentals paljetter och hundratals dansgruppen i Hammarkullen. Välkommen på världens fest!

Bejublad premiär på Röhsska.

Helgen 25–27 maj är det dags för all världens färger, rytmer och smaker att åter samlas i Hammarkullen. Den nya affischen premiärvisades med mingel och underhållning på Röhsska Museet. Då visade vi också en kort film om hur affischen kom till. Den kan du titta på här ovanför. Och om du vill titta närmare på affischen klickar du här.
GP var där och skrev om affischens avtäckning som ett säkert vårtecken och en försmak av karnevalen.

Välkommen på avtäckning av årets karnevalsaffisch.

Kl 16.30–18 på tisdag är du välkommen till Röhsska museet för affischlansering med mingel och underhållning.

Hammarkullekarnevalen är Sveriges största karneval och Start har jobbat med dem i 10 år. Nu har vi precis tagit fram årets kommunikation. På Röhsska museet får du se både affischen och smakprov från karnevalen. Vad sägs till exempel om gospel och djembetrummor? Hoppas vi ses!

Grattis Tony, karnevalsgeneral!

Vår kompis Tony Parath på Hammarkullekarnevalen har i dagarna fått Göteborgs Stads förtjänsttecken 2011! Förtjänsttecknet har delats ut ända sedan 1948 till personer som “gjort stora insatser för Göteborgssamhället”. Det är du verkligen väl värd Tony! säger vi på Start och skickar ett glatt grattis.

Hammarkullekarnevalens affisch 2011


Nyligen avtäcktes Hammarkullekarnevalens affisch med pompa, ståt, karnevalsdansare och Mia Skäringer! För andra året i rad gjordes avtäckningen på Röhsska museet. Tack till Karin Uhlin som illustrerade årets affisch.