Göteborgs Stad Konsument har till uppgift att ta tillvara konsumenternas intressen och ge kostnadsfri rådgivning för göteborgarna, för att vi bland annat ska utveckla långsiktigt hållbara konsumtionsmönster.

Schysst kampanj på stan.

Just nu syns vår kampanj som berättar att Göteborg i år har blivit utnämnd till “Fair Trade City”. Kampanjen är en del i ett större projekt för att göra Göteborg till en mer rättvis och bättre stad för invånarna. Uppdragsgivare är Göteborg Stad Konsument.

Nu är det bevisat: Göteborg är en schysst stad.

Nu har Göteborg äntligen fått sin Fair Trade-diplomering. Utmärkelsen delas ut till de städer som har ett stort utbud av etiskt märkta produkter på kaféer, restauranger, i butiker och på arbetsplatser.

Så vad innebär detta för dig som konsument? Jo, varje gång du handlar fair trade-märkta varor bidrar du till bättre arbets- och levnadsvillkor för producenter och anställda runtom i världen. Så när du fortsätter att handla fair trade-märkt hjälper du både människor i de fattigaste delarna av världen samtidigt som Göteborg kan utvecklas, och bli en ännu schysstare stad.

På Start är det inte bara när vi fikar som vi tänker rättvist. Vi har även hjälpt till med det grafiska manéret, accidensmaterial, dekaler och diplom.

Nu ska vi hjälpa Göteborg att bli en Fairtrade City!

Efter en upphandling står det nu klart att vi får förtroendet att hjälpa vår stad att bli fairtrade-diplomerad. Fairtrade City är en diplomering till kommuner och städer som engagerar sig för etisk konsumtion. Resultatet av vårt arbete kommer att synas först under våren 2011. Under tiden kan du dra ditt strå till stacken genom att välja fairtrade-märkta varor nästa gång du står vid butikshyllan.